maandag 17 oktober 2016

Informatie over Miniworld Rotterdam in Trainz.

Hallo ik ben Olaf Sluik en ik ben al meerdere jaren voor mijn hobby actief  bezig met het bouwen van 3D modellen voor Trainz simulator. Ik was toe aan een nieuwe uitdaging en begon begin 2016 te bouwen aan Miniworld Rotterdam in Trainz. Op een gegeven moment bleek dat ik toch echt goede informatie nodig had om het echt goed na te kunnen bouwen. Ik heb daarna contact gezocht met Miniworld Rotterdam. Het bleek dat zij ook met hetzelfde idee zaten om de miniatuur wereld in 3D om te zetten. Alleen zij hadden daar geen tijd voor. Ik heb daar wel tijd voor dus dat kwam goed uit.
In oktober 2016 werd er een samenwerking opgezet tussen Miniworld Rotterdam en mij zelf.

Dankwoord. 
Ik wil Marc van Buren bedanken voor het mogelijk maken van dit project door het delen van de diverse CAD tekeningen met spoorplannen.
Ik wil Dick Rook bedanken voor al zijn hulp. Dick levert mij foto's en afmetingen van alle gebouwen en objecten die op de modelbaan staan. Tevens levert hij ook aanvullende info zoals het treinverloop.

Het doel van dit project.
Het doel is om de volledige mininatuurwereld in 3D om te zetten en dus ook in Trainz een route daarmee te bouwen. Miniworld Rotterdam levert mij foto's en afmetingen van de modelbaan en van alle bouwwerken die daar op staan. Ik zelf gebruik hun info om alles in 3D om te zetten en de route te bouwen. Als het project klaar is wordt de route gratis voor iedereen ter beschikking gesteld. De gebruiker moet dan wel Trainz simulator kopen als hij zelf thuis de route wil gaan gebruiken.
Ook komen er nog tussendoor enkele bèta versies waarbij delen van de baan klaar zijn.  De eerste bèta wordt de polderbaan.

Wat is er straks mogelijk?  
Als alles later in Trainz staat kun je er alles mee wat Trainz simulator te bieden heeft. Dus u kan met treinen rijden zowel vanuit de cabine als naast de trein. U kan de route zelf aanpassen zoals u zelf wilt. U kan elke beschikbare trein op de baan zetten. U kan de baan van alle kanten bekijken. Er is een volledige dag nacht simulatie. Er zijn weersinvloeden. Ook kunt u zelfs uw eigen bouwwerken toevoegen die u zelf in een 3d programma getekend heeft.


In welke versie wordt de route gebouwd? 
De route wordt in Trainz: A New Era gebouwd. Deze versie wordt ook afgekort door de naam TANE.
De polderbaan is ook beschikbaar is Train simulator 2018. 

Waar kan ik TANE kopen? 
TANE is te koop (als digitale download en als DVD) bij https://store.trainzportal.com/products/trainz-a-new-era
In Nederland is bij bijvoorbeeld bij bol.com te koop.

Kleine problemen met Nederlandse treinen in TANE. 
Sommige treinen hebben kleine problemen waardoor ze niet meteen in TANE werken. Helaas bied de maker van die treinen geen ondersteuning meer aan waardoor je zelf de errors er uit moet halen. Dat is wel te doen voor bijna alle problemen.
Repareren van de NS DDAR voor het gebruik in TANE : http://link.trainzonline.nl/dl/1172
Repareren van de NS ICM koploper voor het gebruik in TANE : http://link.trainzonline.nl/dl/1170
Repareren van de NS plan V en T voor het gebruik in TANE : http://link.trainzonline.nl/dl/1171

Planning
Polder modelbaan bèta release eind 2017
Middel grote stad, Haven Rotterdam en Rotterdam stad : start bouw midden 2018. Bèta release waarschijnlijk eind 2022. 

Hoe is dit project te volgen?
Via deze site worden er updates gegeven.
Via mijn YouTube kanaal https://www.youtube.com/user/olaf99a worden er ook updates gegeven.

Bij beide zijn er mogelijkheden om te abonneren.

Verder post ik ook op diverse modelspoor en Trainz fora.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten